Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cappuccino

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny 1 szt.
żółtko jajek 3 szt.
cukier 1,5 szkl.
serki waniliowe 2 szt.
mleko w proszku 2 szkl.
margaryna 1,5 szt.
biszkopty okrągłe 2 opak.
cappuccino waniliowe 1 opak.
cukier puder 3 łyżki
kakao 2 łyżki
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cappuccino

Biszkopt upiec, ostudzić. Przyrządzić masę: 1 kostkę margaryny utrzeć z cukrem, dodać żółtka, serki, mleko w proszku. Dobrze utrzeć. Przygotować mocną kawe cappuccino. Ostudzić. Biszkopt przekroić na pół. Na jedną część wyłozyc połowe masy, na to nasączone w kawie biszkopty, ponownie mase, na nią biszkopt. Polac polewą (0,5 kostki margaryny, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki kakao - składniki rozpuścić w garnuszku, na koniec dodać 1 jajo i energicznie rozetrzeć).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 31.01.2012 16:26
pyszne ciacho
1j1o1l1a1 24.10.2011 16:35
mniam...mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak