Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana kapustka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso mielone wołowe 35 dkg
słonina zmielona
cebule 2 szt
czosnek 3 ząbki
włoszczyzna 1 opakowanie
masło 3 łyżki
bulion 1 l
jajko 1 szt
olej 5 łyżek
papryka czerwona 1 szt
sól
pieprz
papryka mielona do smaku
ryż 0.5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana kapustka

Kapustę obgotowujemy przez ok 8-10minut. Studzimy,wycinamy wierzch po czym wykrawamy środek i szatkujemy. Dusimy na maśle (środek). Na oleju podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę,czosnek,w kostkę paprykę i poszatkowaną włoszczyznę,osobno podsmażamy mięso mielone(przemieszane z jajkiem i przyprawami). farsz mieszamy z ugotowanym ryżem,doprawiamy solą pieprzem i mieloną papryką. Farsz wkładamy do środka kapusty i przykrywamy jednym liściem. Dusimy w garnku w bulionie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak