Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, osuszyć. Ze skrzydełek usunąć kości, lotki zostawiamy z kośćmi. Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Do podsmażonej cebuli dodać pieczarki, sól i pieprz, poddusić jeszcze razem parę minut, ostudzić. Mięso mielone wyłożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełniać skrzydełka. Gotowe skrzydełka mocno obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 2-3 godz, w chłodne miejsce. Układać na blasze, wysmarowanej 2 łyżkami oleju. Piec 1 godz w 190 stop.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !