Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, dodać margarynę. Nożem posiekać bardzo dokładnie tak aby wymieszać mąkę z margaryną. Następnie dodać żółtko i śmietanę. Wsypać cukier wanilinowy. Wyrobić ciasto. Odrywać kawałki ciasta i zwijać w rulonik. Kłaść na wysmarowanej brytfannie. Rozsmarować roztrzepanym jajkiem po każdym paluchu i posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    bardzo fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !