Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z wiórkami kokosowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
margaryna 15 dag
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 2 łyżki
cukier wanilinowy pół opakowania
jajko 1 sztuka
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z wiórkami kokosowymi

Mąkę przesiać przez sito na stolnicę, dodać margarynę. Nożem posiekać bardzo dokładnie tak aby wymieszać mąkę z margaryną. Następnie dodać żółtko i śmietanę. Wsypać cukier wanilinowy. Wyrobić ciasto. Odrywać kawałki ciasta i zwijać w rulonik. Kłaść na wysmarowanej brytfannie. Rozsmarować roztrzepanym jajkiem po każdym paluchu i posypać wiórkami kokosowymi. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 15.03.2012 08:37
pyszne na pewno
KasiaK90 18.11.2011 11:29
bardzo fajne
gosia47-47 25.10.2011 06:57
super
kriso 24.10.2011 19:09
ciekawy przepis
treonina 24.10.2011 16:25
mmm pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak