Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać z mundurków, umyć, umyć w osolonej wodzie. Odcedzić i zmielić przez maszynkę. Dać do miski, włożyć do nich mąki, sól i pieprz. Wymieszać wszystko bardzo dokładnie. Marchewkę ugotować na miękko. Pozbawić skórki. Pociąć na pół a potem wzdłuż na pół. Natkę pietruszki poszatkować. Wziąć trochę ciasta, \"rozplaszczyć\" na dłoni, włożyć do niego marchewkę i posypać pietruszką. Zwinąć w rulon, a następnie włożyć do bułki tartej. Opanierować. Usmażyć na oleju. Podawać z keczupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    ciekawa alternatywa dla zwykłych kotletów ziemniaczanych:)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    muszą być dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    fajne,muszę kiedyś zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !