Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek grillowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ketchup 6 łyżek
musztarda 1 łyżka
boczek 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: boczek grillowany

Boczek pokroić na plastry około 1 cm. plastry przekroić na pół. Musztardę wymieszać z cukrem i ziołami, ketchupem, sosem tabasco, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać, gotową marynatą posmarować kawałki boczku odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia grillować na ruszcie aż będą rumiane.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak