Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka z jajek ubić na sztywną pianę, następnie dodać do nich cukier i ubić na gładką i gęsto pianę. Dodać żółtka i mieszać na małych obrotach miksera. Później wmieszać łyżką mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę i piec 25 minut w 180 st.

PIANKA: Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Gdy już zacznie tężeć ubić mleko. Następnie dodać do niego lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać mikserem i wylać na biszkopta. Dać do lodówki na ok. 10 minut, wyjąć i dać na niego wg uznania ananasy. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia, gdy lekko będzie tężeć wylać na placek. Włożyć do lodówki jeszcze na godzinę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !