Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
masło 3 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl
śmietana kremówka 3/4 szkl
mąka 1 łyżeczka
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie śmietanowym

Wątróbki przekroić na pół.na patelni rozgrzać tłuszcz,wrzucić wątróbki oraz drobno pokrojoną cebulę,smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli.Mleko wymieszać z mąką wlać na patelnię i mieszając zagotować,dodać przyprawy i dusić wątróbki pod przykryciem ok.10min.Następnie wlać śmietanę,potrawę podgrzać i ewentualnie jeszcze do smaku przyprawić.Podawać z ziemniakami lub bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak