Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakalie 25 dag
mąka 25 dag
margaryna 25 dag
cukier puder 25 dag
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
spirytus 1 lyżeczka
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z bakaliami

Margarynę ucieramy z 5 żółtkami i cukrem, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym na masę. Dodajemy do tego bakalie. Bakalie posypać mąką to wtedy usiądą na dnie. Dodajemy łyżeczkę spirytusu. Na koniec ubijamy pianę z 5 białek. Wszystko razem wolno mieszamy. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.03.2013 14:13
To chyba podobne do kesa co ?
Juleczka20 29.10.2011 09:45
super
malaczarna23 28.10.2011 08:50
świetne
owocówka 25.10.2011 07:10
z chęcią zrobię :D
pioge7 24.10.2011 15:33
super
Karolcia12 24.10.2011 14:59
mniam smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak