Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

imbirowe racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 40 dag
jajko 1 sztuka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 szkl
imbir 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: imbirowe racuchy

dynie umyj i wydrąż nasiona miąższ zetrzyj na tarce o grubych oczkach.Imbir obierz zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Zółtko oddziel od białka i utrzyj z masłem dodając starta dynie make i imbir, dopraw solą i pieprzem. Białko ubij na pianę i połącz z masą.Rozgrzej olej na patelni i kładź racuszki na goracy tłuszcz.Smaż na rumiano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 26.10.2011 15:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak