Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 50 dag
ketchup 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sok z jednej małej cytryny
sól, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dyni

Dynie obrać ze skóry, odciąć włóknistą część od wewnętrznej strony, pokroić w kostki, śmietanę połączyć z ketchupem, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Na koniec dynie zalać gotowym sosem, wymieszać przełożyć do miseczki i na koniec posypać posiekanym na drobno szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 23.11.2011 18:06
ciekawe
Reda 10.11.2011 08:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak