Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 pojedyncza
cebula 1 mała
masło klarowane 1,5 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
pieprz
sól
woda 1/2 szklanki
smietana 18% 80-100 ml
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś na szybko

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w paski, podsmażamy na maśle klarowanym, lekko solimy.
Krok 1 - Pierś na szybko foto
2
Podsmażoną pierś przekładamy do garnka, dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2 - Pierś na szybko foto
3
Wlewamy pół szklanki wody, dodajemy koncentrat, musztardę i ketchup. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Pierś na szybko foto
4
Wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku pieprzem, gotujemy do czasu aż płyn się zredukuje i powstanie gęsty sos.
Krok 4 - Pierś na szybko foto
5
Podajemy z ryżem lub z kaszą jęczmienną z warzywami.
Krok 5 - Pierś na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 06.02.2013 23:40
Bardzo apetyczne danie :)
pacpaw 19.11.2012 19:01
jeśli w tak szybki sposób możemy uzyskać taki efekt końcowy to chapeau bas
gosia561 10.02.2012 16:25
bardzo smaczne
Wacław 09.11.2011 17:05
bardzo fajne danie,brawo !
Katarzyna74 03.11.2011 09:05
ładnie wygląda
Katarzyna74 03.11.2011 09:05
ładnie wygląda
Magdalena67 24.10.2011 21:41
Fajnie wyszło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak