Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z boćwiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek boćwiny
majonez 10 ml
koperek 1/2 pęczka
ocet 1 łyżka
sól, pieprz, cukier
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z boćwiny

Boćwinę opłukać, dolną część z buraczkami odciąć, włożyć do osolonej i zakwaszonej octem wody i ugotować do miękkości. Następnie odcedzić, odstawić do ostygnięcia i pokroić w paseczki. Dodać posiekany koperek i majonez, dokładnie wymieszać doprawić do smaku, ponownie wymieszać i na koniec posypać posiekanym na drobno jajkiem ugotowanym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 14.12.2011 08:54
podoba mi się
Chojłówna 24.11.2011 14:05
fajna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak