Sposób przygotowania

Mięso mielone przesmażamy na oleju.Jedną zieloną i jedną czerwoną paprykę i pomidora kroimy w kostkę. Cebulę siekamy i oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Wszystko to wrzucamy na rozgrzany olej i co jakiś czas mieszamy czekając aż zmiękną. Wyciągamy do miski,mieszając z ugotowanym ryżem,bułką tartą ,mięsem mielonym,serem żółty i przecierem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką bądź ostrą mieloną papryką (można obiema naraz). Całość dokładnie mieszamy. Z pozostałych dobrze opłukanych dwóch papryk zielonych i dwóch czerwonych odcinamy wierchy i usuwamy nasionka,napełniamy je przygotowanym wcześniej farszem, wierzch obsypujemy resztą sera startego lub całym plastrem. Ustawiamy w naczyniu żaroodpornym obkładając łyżkami masła. Zapiekamy aż papryka zmięknie,czyli około 25minut w 180-200stopniach.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię z różnym nadzieniem
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    często takie robię pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    pomysłowo i smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    pomysłowo i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !