Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na słodko

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cienka kiełbasa 30 dkg
mięso wołowe ugotowane (może byćz rosołu) 50 dkg
pieczarki 50 dkg
sól i pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy
olej do smażenia
boczek wędzony 50 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na słodko

Kapustę umyć, osuszyć i poszadkować. Posolić, zalać wodą i ugotować. Boczek i cienką kiełbaskę pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na rozgrzanym oleju. Wrzucić do kapusty. Osobno podpiec pokrojoną w kosteczkę wołowinę. Również dodać do kapusty. Pieczarki obrać i pokroić z plasterki. Udusić, po czym dodać do gotującej się kapusty. Kiedy kapusta zmięknie dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do bigosu. Podawać z jasnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszek 24.01.2012 15:15
mniam
Myszek 24.01.2012 15:15
mniam
IKrakowianka 07.01.2012 19:47
świetny
aleksa123 25.11.2011 19:42
super
RenataZ-et 24.11.2011 18:13
pucha-to coś dla mnie!
Halusia 12.05.2011 22:31
Pyszniutki
Iwona51
Iwona51 12.05.2011 10:42
fajny pomysl
Bożena13 02.01.2011 14:57
wyśmienite;]
lucyna15
lucyna15 05.09.2010 08:55
super
mela251
mela251 29.06.2010 08:23
pyszne i jakie smkowite zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak