Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy miodownik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 1 i 1/4 szkl
masło 200 g
cukier puder ok. 3/4 szkl
miód płynny 4-5 łyżek
sól do smaku
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2-3 łyżki
gorzka czekolada 1 tabliczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy miodownik

Utrzeć masło z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, kakao, miód oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszać i dodawać stopniowo do masy jajka. Gotowe ciasto wlać do podłużnej formy. Piec ok.45 min w temp 180 stopni. Ostudzone ciasto polać rozpuszczoną na parze gorzką czekoladą. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 12.12.2011 23:43
super
Dorian 08.11.2011 23:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak