Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 500 ml
cukier 3 dag
woda 400 l
śliwki suszone 1 dag
rodzynki 1 dag
migdały 7 sztuk
laska wanili 1/2 laski
orzechy 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelówka

migdały sparzamy obieramy ze skórki siekamy śliwki i rodzynki myjemy drobno kroimy i razem z wanilią i migdałami wkładamy do butelki zalewamy spirytusem szczelnie zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie po tym czasie cukier rumienimy na karmel mieszamy z przegotowaną wodą i przygotowaną nalewką całość przecedzamy dodajmy orzechy zlewamy do butelek i odstawiamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.10.2011 22:16
brzmi ciekawie, chętnie bym posmakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak