Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA SZPARAGOWA Z DODATKIEM PARMEZANU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
parmezan starty 2 łyżki
masło 1/3 kostki
sól
woda 3 litry
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA SZPARAGOWA Z DODATKIEM PARMEZANU

Fasolkę umyć,odciąć końcówki.W garnku zagotować wodę,po zagotowaniu dodać sól wg.uznania do wrzącej wody włożyć fasolkę gotować około 15-20 minut.W tym czasie rozgrzać patelnię,wsypać bułkę tartą i prażyć cały czas mieszając aż bułka nabierze złotego koloru.Fasolkę odeadzić i przełożyć na talerz.Do uprażonej bułki tartej dodać masło,gdy masło się roztopi i zacznie się lekko pienić wsypać starty parmezan zamieszać i polać fasolkę.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 11.02.2014 21:57
często robię, uwielbiam fasolkę
Pietruszka 25.07.2013 08:46
pyszności,mniam
Katarzyna59 19.07.2013 08:58
apetycznie wygląda
Papryczka 08.04.2013 22:11
zapewnie super smakuje
pestka 10.12.2012 15:13
sera jeszcze do fasolki nie dodawałam - muszę spróbować
Krystyna32 17.11.2012 00:30
super
Ibag24 02.11.2012 16:22
CIEKAWIE
Norgiusz 13.07.2012 03:37
super
Norgiusz 13.07.2012 03:37
super
anemon 03.07.2012 09:55
Fasolkę z parmezanem warto spróbować.
Łukasz15 19.04.2012 09:19
pycha
gosia561 15.04.2012 19:27
ciekawy dodatek
Anna152 01.04.2012 08:27
super
gacopierz23 29.03.2012 11:57
nie przepadam za fasola szparagowa, ale ten przepis brzmi zachęcająco :)
Ada-Gaba 15.01.2012 08:58
extra
olkaaa 12.01.2012 07:53
uwielbiam
m1monika 28.12.2011 16:18
pyszna!!!
karolina1869 22.12.2011 11:51
może byc dobre
caroline1983 14.12.2011 13:54
w takiej wersji jeszcze nie próbowałam
Jaheira11 08.11.2011 19:36
uwielbiam fasolkę - rewelacja
Wacław 08.11.2011 07:48
smaczna,nie tylko na kolację !
mirosława4 07.11.2011 19:19
ciekawe
Ewelina38 06.11.2011 16:05
uwielbiam fasolkę szparagową ale z parmezanem jeszcze nie próbowałam - popieram super pomysł
Kuchareczekjeden 26.10.2011 12:05
z tym parmezanem to świetny pomysł
Seba 26.10.2011 09:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak