Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna jajecznica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
maślaki 300 g
masło 3 łyżki
cebula 2 szt
słonina 50 g
mleko 3 łyżki
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna jajecznica

Grzyby pokroić po czym udusić je na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulką.
W między czasie jajka roztrzepać z mlekiem, solą oraz pieprzem .
Następnie słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni, wówczas dodać grzyby i wylać jajeczną masę.
Trzymać na ogniu mieszając do momentu, aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 21.05.2013 18:39
jajka z maślaczkami- marzenie
Łukasz15 21.05.2013 15:52
Uwielbiam jajecznicę z maślakami
Seba 25.12.2011 11:11
pycha
Iwona51
Iwona51 22.11.2011 09:23
smaczna
Wafelek2601 11.11.2011 09:40
lubię taką
Monika193
Monika193 28.10.2011 06:47
smaczna
Motorek 25.10.2011 14:23
extra
Motorek 25.10.2011 14:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak