Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe czekoladki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku do smaku
margaryna o smaku
masło czekoladowe do smaku
kakao do smaku
czekolada w proszku do smaku
mleko do smaku
likier orzechow do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe czekoladki

Wszystkie składniki wrzucić na patelnię i podgrzewać aż się połącza na małym ogniu. Proporcje są zależne od preferowanego smaku czekoladek oraz gęstości masy. Jeśli masa będzie zbyt gęsta należy dodać odrobinę likieru. Otrzymana masa na czekoladki powinna być dość gęsta i pod koniec gotowania odchodzić łatwo od patelni. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.07.2014 08:40
bardzo fajne
Wiesława1 20.01.2012 17:07
super
usmiech 15.11.2011 15:31
Przepraszam, nie napisałam że należy uformować z masy prostokąt i po schłodzeniu pokroić na kwadratowe czekoladki :) (to białe to talerz;))
Dorian 08.11.2011 23:17
wygladaja apetycznie
1j1o1l1a1 24.10.2011 14:54
trochę nie rozumiem, jasna masa, na niej czekoladowe kwadraciki? patrząc na zdjęcie, nie wiem jak to należy zrobić:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak