Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 250 ml
drożdże 20 g
mąka 400 g
masło 50 g
cukier 50 g
żółtko jajek 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy

Należy zrobić zaczyn z drożdży roztopionych w lekko podgrzanym mleku, dodając szczyptę soli i odrobinę mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Do pozostałej mąki dodać żółtka i cukier, rozczyn i roztopione masło. Dokładnie wyrobić ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z ciasta formować pączki( do środka można dodać odrobinę marmolady)i ułożyć na stolnicy do wyrośnięcia. Gotować na parze około 10 minut.
Podawać gorące polane ulubionym sosem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.04.2012 13:58
pyszne
fictor123 06.04.2012 09:42
mniammmmm mniammmm
joanna77 09.03.2012 08:58
pyszne
paula99926 26.02.2012 16:45
fajny przepis :)
AgaS10 25.11.2011 09:39
uwielbiam)
Kuchareczekjeden 25.11.2011 06:59
właśnie wczoraj robiłam:)
Elżbieta17 11.11.2011 17:47
Super jedzonko:)
Margo1 02.11.2011 08:55
pyszne
jerry1 25.10.2011 13:21
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak