Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

staropolska kapusta z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
grzyby suszone 5 dag
olej rzepakowy 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 3 ziarenka
Owoc jałowca cały Prymat 3 ziarenka
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: staropolska kapusta z grzybami

grzyby zalej wodą i namocz na noc. Ugotuj nastepnego dnia do miękkości w tej samej wodzie i potnij na duże kawałki.Kapustę zalej zimną wodą,odciśnij i pokrój. Przełóż do garnka zalej wywarem z grzybów i wodą aż do jej przykrycia. Cebulę obierz posiekaj i zeszklij oraz dodaj do kapusty. Dołóż ziele angielskie i jagody jałowca i gotuj 40 min bez przykrycia. Do kapusty dodaj grzyby i gotuj jeszcze 20 min.Miekką kapustę dopraw solą i pieprzem do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak