Sposób przygotowania

300g opieńki (już po obgotowaniu)
4 jajka
1 średnia cebula
1 łyzka oliwa
sól,pieprz wg.uznania
olej do smażenia

Na naleśniki:

250 ml mleko 2%
1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie
2 jajka
pół lyżeczki soli
1 duża łyżka oleju
1 szklanka woda minerana (średnio gazowana)

Obgotowane i odsączone na durszlaku opieńki kroimy w kosteczkę.
Cebulę siekamy.Na rozgrzaną patelnie wkładamy grzyby i cebulę.Smażymy ciągle mieszając około 15 minut i przekładamy do miski.Jajka gotujemy na twardo-obieramy ze skorupek i siekamy dość drobno,następnie dodajemy do grzybów.Wlewamy łyżkę oliwy doprawiamy pieprzem,solą i mieszamy.Na usmażone nalesniki wykładamy porcję farszu, zawijamy w kopertę i smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.

Możemy podać z czerwonym barszczykiem.

Koperty smakują rewelacyjnie-Polecam :=)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Bardzo.Dziekuję :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kejt2

    cudne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    dobry pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam opieńki a tak mało ludzi je zna
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    tak precyzyjnie wykonane, gratuluję zdolności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !