Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polska chałwa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1.5 szkl
kasza manna 1 szkl
margaryna 1/2 kostki
aromat waniliowy trochę
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: polska chałwa

cukier z wodą zagotuj około 20 min ma powstać syrop o konsystencji smietanki.W rondelku rozgrzej tłuszcz wrzuć kasze manne i podgrzewaj na małym ogniu mieszając. Do kaszy wlej syrop cukrowy oraz aromat i wymieszaj. Mase pzrełóż do natłuszczonej formy i wstaw do letniego piekarnika na 20 minut nastepnie ugnieć w salaterce i przybierz orzechami.Przed podaniem wstaw do lodówki na minimum 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 24.10.2011 19:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak