Sposób przygotowania

Do miski należy wsypać mąkę pszenna, proszek do pieczenia, cukier i szczyptę soli. Dodać miękką margarynę(ja używam Palma), 1 jajko, spirytus i twaróg. Wszystko wymieszać. Taką masę przełożyć na podsypany mąką stół i szybko zagnieć elastyczne ciasto, rozwałkować je i wykrawać krążki za pomocą szklanki, oraz mniejsze dziurki za pomocą korka np od wódki. W garnku należy rozgrzać olej i wrzucać do niego partiami oponki i smażyć z obu stron aż staną się rumiane.
Usmażone oponki posypać cukrem pudrem.
Smacznego!:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo je lubię....
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    lubimy takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ja również bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja tez robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    smaczniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie oponki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !