Sposób przygotowania

Na 2 łyżkach masła podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy do momentu wyparowania wody, doprawiamy czosnkiem, solą oraz piprzem, odstawiamy. Następnie na maśle delikatnie podsmażamy ryż następnie powoli dolewamy bulionu najlepiej go podlewać no jednym czerpaku i kiedy wyprauję podlewać dalej do momentu aż ryż będzie miękki.Gdy ryż będzie gotowy dodajemy szpinak.Dodajemy pozostałe masło , posypujemy mozzarella, przykrywamy i odstawiamy. Podsmażamy plastry boczku na suchej patelni do momentu aż będzie chrupiący. Na talerzu układamy ryż ze szpinakiem oraz mozzarellą , układamy na wierzch boczek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !