Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwa bazyliowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża
pusta butelka po oliwie
oliwa 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwa bazyliowa

Aby przygotować smakową oliwę potrzeba świeżej bazylii i oliwy z oliwek Ekstra Virgin Świeżo umyte liście bazylii osuszyć ręcznikiem papierowym. Liście ułożyć na deseczce i dokładnie posiekać nożem. Przygotować pusty pojemnik po oliwie, do którego staramy sie włożyć posiekaną bazylię, tak by bazylia opadła na dno. Do butelki z bazylią wlać 250 ml oliwy z oliwek Ekstra Virgin, wymieszać całość ruchem kolistym, po chwili bazylia powinna opaść na dno. Butelkę zakręcić i wstawić do lodówki, po jakimś czasie przejdzie zapachem bazylii możemy ją używać jako dodatek do różnych dań, w których potrzebna jest oliwa z bazylią

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 25.10.2011 17:39
bardzo przydatna
Agnieszka_B 24.10.2011 20:28
Uwielbiam smakowe oliwy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak