Sposób przygotowania

Aby przygotować smakową oliwę potrzeba świeżej bazylii i oliwy z oliwek Ekstra Virgin Świeżo umyte liście bazylii osuszyć ręcznikiem papierowym. Liście ułożyć na deseczce i dokładnie posiekać nożem. Przygotować pusty pojemnik po oliwie, do którego staramy sie włożyć posiekaną bazylię, tak by bazylia opadła na dno. Do butelki z bazylią wlać 250 ml oliwy z oliwek Ekstra Virgin, wymieszać całość ruchem kolistym, po chwili bazylia powinna opaść na dno. Butelkę zakręcić i wstawić do lodówki, po jakimś czasie przejdzie zapachem bazylii możemy ją używać jako dodatek do różnych dań, w których potrzebna jest oliwa z bazylią

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam smakowe oliwy!
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo przydatna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !