Sposób przygotowania

Kapustę białą zszatkować i sparzyć gorącą wodą. Kapustę kiszoną opłukać, obie kapusty odcisnąć i wrzucić do garnka, zalać 2 szklanki wody, poddusić. Grzyby i śliwki – w oddzielnych naczyniach namoczyć kilka godzin wcześniej lub nawet dzień wcześniej. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Pieczeń i boczek pokroić na kawałki i podsmażyć. Potem grzyby razem z wodą wrzucić do kapusty, śliwki odsączone, mięso i cebulę, dodać przyprawy i dusić do miękkości. W miarę ;potrzeby dolać wody. Najlepiej gdy bigos kilak dni podgrzewamy i najlepszy jest na drugi trzeci dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    czekam na zdjęcie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    A ja bym chciała żeby mi ktoś taki bigos przyrządził:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    na święta pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !