Sposób przygotowania

Zaparzyć kawę espresso, schłodzić ją i dodać do niej likier amaretto.
Przygotować płaskie naczynie na tiramisu, wyłożyć folią aluminiową.
Śmietanę ubić ze smietan-fixami i dodać cukier puder oraz mascarpone oraz szczyptę wanilii.
Następnie maczać biszkopty w kawie i likierze, krótko, i układać jeden obok drugiego w naczyniu, następnie na biszkopty wyłożyć połowę masy śmietanowo-serowej, można wyrównać taką łopatką do tortów, świetna jest. Potem posypać kakao i startą na wiórki gorzką czekoladą. Następnie układać drugą warstwę biszkoptów nasączonych kawą i likierem, na to kolejna warstwa masy, posypać obficie kakao i wiórkami czekolady. wstawić na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    wszamałbym takie ciacho!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    już jestem głodna...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    boski deser:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !