Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę, lekko przesmażamy, mielimy wraz z marchewką i gotowanym mięsem z kurczaka. Mięso doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Mąkę zagniatamy z jajkami, dodajemy powoli letnią wodę, zmieszaną z mlekiem i zagniatamy energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkowujemy cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinamy koła szklanką lub pierogownicą. Na każdym kole kładziemy po łyżce farszu, zlepiamy brzegi, gotujemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Lubię takie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !