Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
kukurydza marynowana 1 szkl
papryka żółta 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pomidory koktajlowe 6-7 szt
majonez 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą.

Kapustę pekińską dość grubo poszatkować. Kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cebulę dymkę posiekać razem ze szczypiorem. Pomidory koktajlowe umyć i pokroić na połówki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, oprószyć przyprawą curry, zamieszać, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.08.2013 12:30
Wygląda smakowicie.
Dorian 30.11.2012 19:22
super
Iwusia 06.07.2012 21:08
lubię takie sałatki
Wafelek2601 14.05.2012 22:43
super
jolanta19 25.10.2011 19:14
smaczna
Wacław 24.10.2011 08:44
b,smaczna !
pioge7 24.10.2011 07:50
pyszna :D
Wanda6 23.10.2011 23:29
łatwa i smaczna
agnieszka137 23.10.2011 23:13
uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak