Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem pudrem, dodać mąkę i żółtka jajek, szybko zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce. Foremki do babeczek wysmarować stopioną margaryną, schłodzone ciasto cienko rozwałkować, wyciąć krążki ciasta i wylepić nimi wysmarowane foremki. Piec około 10 min w temp do 190st
Jabłka i kiwi obrać, pokroić w małe plasterki, pomarańcze obrań i usunąć z niej białe błonki oraz podzielić na mniejsze kawałki, wszystkie owoce razem z czerwoną porzeczką wymieszać w misce.
Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić. Zimną galaretkę wymieszać z serkiem homogenizowanym oraz delikatnie połączyć z ubitą śmietaną.
Upieczone i ostudzone babeczki napełnić sałatką owocową którą posypać posiekaną miętą, całe babeczki przykryć gęstniejącą pianka cytrynową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    piękna
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    na taki pomysł jeszcze nie wpadałam:) ekstra!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajny sposób podania sałtki owocowej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !