Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 10
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 10 dkg
cukier i cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone po włosku

Obrane i wydrążone jabłka posypać cukrem, obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na sklarowanym maśle. Ułożone na talerzu obsypać cukrem i cynamonem, a można też je zalać sosem szodowym lub sokiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak