Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp Ratz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szkl
ziemniaki 500 g
pomidory 3 szt
boczek 150 g
sól do smaku
cukier do smaku
papryka zielona 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp Ratz

Boczek pokroić ,stopić i zrumienić cebulę pokrojoną w drobną kostkę,oprószyć papryką i zalać szklanką wody,następnie gdy woda wyparuje,dolać śmietanę wymieszaną z mąką,zagotować,do wrzącej śmietany włożyć oczyszczonego i pokrojonego w dzwonka karpia oraz ziemniaki,obrane ,opłukane i pokrojone w kostkę,dodać paprykę i pomidory pokrojone w ćwiartki,wstawić do piekarnika i zapiekać co najmniej 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 23.10.2011 20:04
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak