Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 0,5 kg
woda 0,5 l
cukier 100g
cukier waniliowy 25

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel malinowy

Maliny wcześniej zalewamy winem, cukrem i wodą. Następnie gotujemy na wolnym ogniu do całkowitego rozgotowania. Uzyskaną masę przecieramy przez sito. Całość następnie należy postawić na ogień celem odparowania wody, aż do zgęstnienia masy. Następnie gotowy kisiel przekładamy do salaterki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 13.12.2011 15:19
najlepszy domowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak