Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony filet z ziołami prowansalskimi

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczi
Przyprawa curry orientalna Prymat
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
woda 1 szklanka
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony filet z ziołami prowansalskimi

Filet umyć pokroić na kawałki , na talerzyku wsypujemy wszystkie przyprawy i robimy taką mieszankę i tą mieszanką marynujemy każdy kawałek fileta nacieramy i odstawiamy na godzinę potem rozgrzewamy patelnie i smażymy z obu stron , następnie podlewamy wodą , najlepiej już przegotowaną może być gorąca i przykrywamy pokrywka i dusimy , co 10 minut sprawdzamy czy woda nie odparowała , jeśli tak to wlewamy jeszcze raz tyle wody , filety przewracamy podczas duszenia i dusimy tak długo aż filety same będą się rozpadać od miękkości , podajemy z kaszą gryczaną lub ziemniakami . A polewamy powstałym sosikiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 05.10.2013 19:22
proste i smaczne
Margo1 17.12.2012 22:44
polecam
babcia
babcia 17.12.2012 22:21
przepyszny obiadek
Kate131 26.09.2012 08:53
pycha
adam1f 24.04.2012 00:38
dobry
Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:18
mniam
Anna152 26.10.2011 08:07
pycha
novita26 25.10.2011 08:09
mniam mniam
aginaa 24.10.2011 20:09
smaczne
jolita 24.10.2011 08:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak