Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z tarniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce tarniny 1 kg
cukier 1 szklanka
wódka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z tarniny

Owoce przebrać, wypłukać i włozyć do zamrażalnika na 24 godziny. Nastepnie wyjąć, włożyc do słoja i zasypać cukrem. Ostawić na tydzieć, od czasu do czasy potrząsając słojem. Po tygodniu zalać wódką i postawić na około 2 tygodnie. Po tym czasie zlać do butelki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.11.2014 16:23
Owoce tarniny maja fioletową skórkę- dlatego zawsze myślałam, że nalewka na nich będzie zabarwiona jak wino wymieszane z wodą? Twoja jest przeźroczysta, coś nie tak?
pestka 21.01.2014 08:58
nigdy takiej nie próbowałam
Laila2786 23.08.2012 09:18
Jeszcze takiej nie próbowałam
okrysia 31.07.2012 08:36
smaczne
Stenka 13.07.2012 10:34
polecam
dianix 27.11.2011 10:36
takiej nie pilam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak