Sposób przygotowania

Owoce przebrać, wypłukać i włozyć do zamrażalnika na 24 godziny. Nastepnie wyjąć, włożyc do słoja i zasypać cukrem. Ostawić na tydzieć, od czasu do czasy potrząsając słojem. Po tygodniu zalać wódką i postawić na około 2 tygodnie. Po tym czasie zlać do butelki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    takiej nie pilam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Jeszcze takiej nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    nigdy takiej nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Owoce tarniny maja fioletową skórkę- dlatego zawsze myślałam, że nalewka na nich będzie zabarwiona jak wino wymieszane z wodą? Twoja jest przeźroczysta, coś nie tak?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !