Sposób przygotowania

Przygotować zaprawę: oliwę wymieszać z pozostałymi składnikami na jednolita pastę. Przygotować glazurę: miód rozetrzeć z musztardą i sosem sojowym, wymieszać z nasionami słonecznika. Udka kurczaka umyć, osuszyć, dokładnie posmarować zaprawą i odłożyć do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie piec na grillu z obu stron. Na 10 min. przed końcem pieczenia udka kilka razy posmarować glazurą.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    najlepszą glazurę to robi rysiu z klany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnośią bedzie pyszne!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    specjalność kucharz-glazurnik :-)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    trudno o fachowca który dobrze położy glazurę ... nawet na kurczaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dzisiaj zrobię to na obiad:}
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię takie dania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam palce lizac
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !