Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt 1 szkl
mąka pszenna 40 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
cukier wanilinowy 3 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
jabłka 5 szt
olej do smażenia
woda gazowana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami.

Kroki postępowania

1
Jajka wbić do miski i zmiksować na kogel-mogel. Do zmiksowanych jajek wlać jogurt i wodę gazowaną, wymieszać. Następnie wsypać sól, cukier, 2 łyżeczki cukru waniliowego, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki, dodać do ciasta, wymieszać.
Krok 1 - Racuszki z jabłkami. foto
2
Łyżką nakładać porcje na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Racuszki z jabłkami. foto
3
Po usmażeniu racuszki posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Krok 3 - Racuszki z jabłkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 29.09.2013 09:17
bardzo lubię,bardzo dobre
IlonaAlbertos 07.06.2013 16:55
Racuszki uwielbiam.
Katarzyna59 09.04.2013 18:16
bardzo smaczne
Łukasz15 13.07.2012 17:23
Przepyszne racuszki
Iwusia 17.05.2012 22:29
pyszne racuszki
Motorek 01.12.2011 14:15
smaczne
Monika193
Monika193 24.10.2011 23:34
ale smaczne
przejs 24.10.2011 00:19
bardzo takie lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak