Sposób przygotowania

Do rondla wlać wodę, dodać margarynę, zagotować. Na gotującą się wodę wsypać mąkę, dobrze ucierać pałką na wolnym ogniu. Ciasto ucierać, dodając stopniowo po jednym jajku. Gdy ciasto ostygnie dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem Szprycką wyciskać masę na wysmarowaną blachę. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 200 stop. Wyjąć upieczone eklery, przecinać i w środek kłaść bitą , przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Przykryć odciętymi wierzchami eklerów, posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    muszę wypróbować ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam eklerki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !