Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklerki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz do formy 1 łyżka
jajko 4 szt
woda 1 szkl
margaryna 100 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
mąka 200 g
bita śmietana 1 opak
mleko 1,5 szkl
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Eklerki

Do rondla wlać wodę, dodać margarynę, zagotować. Na gotującą się wodę wsypać mąkę, dobrze ucierać pałką na wolnym ogniu. Ciasto ucierać, dodając stopniowo po jednym jajku. Gdy ciasto ostygnie dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem Szprycką wyciskać masę na wysmarowaną blachę. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w 200 stop. Wyjąć upieczone eklery, przecinać i w środek kłaść bitą , przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Przykryć odciętymi wierzchami eklerów, posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 22.12.2013 10:25
uwielbiam eklerki :)
ajres 19.12.2012 14:59
pyszne
jozefinach 30.12.2011 11:16
muszę wypróbować ten przepis
maryśka 04.11.2011 15:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak