Sposób przygotowania

Połowę cebuli czosnkowej i 6 plastrów salami kroimy w kostkę. Rozgrzewamy na patelni łyżkę smalcu ze skwarkami, wsypujemy pokrojoną cebule i salami, podsmażamy. Do miseczki wbijamy 4 jajka, doprawiamy je solą i rozbijamy je lekko trzepaczką. Gdy cebulka z salami lekko się zarumieniła wlewamy jajka, chwilkę trzymamy na gazie, aż jajka się zetną, wyłączamy i mieszamy, następnie wykładamy jajecznicę na talerz. Jajecznicę doprawiamy pieprzem i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    Ja też

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !