Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki orkiszowe z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30 dag
cebula 1 sztuka
szynka konserwowa 10 dag
kukurydza w puszce 1 puszka
koperek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
ser żółty 10 dag
naleśniki 8-10 orkiszowe
olej do smażenia 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki orkiszowe z warzywami

Naleśniki przygotować według przepisu na stronie. Dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną szynkę, podsmażyć i dodać dynię. Poddusić i doprawić. Ser żółty zetrzeć. Na każdy naleśnik nakładać 2 łyżki farszu, posypać żółtym serem i składać na pół. Naleśniki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykryć folią aluminiową i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.02.2012 09:56
ciekawe
Magdalena80 01.11.2011 22:05
rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak