Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tani obiadek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 l
śmietana 0,03 kg
cebula 1 szt
kiełbaska 100 g
tłuszcz
sól
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Tani obiadek

Mleko poprzedniego dnia zagotować, ostudzić, zakwasić kwaśną śmietaną,dobrze wymieszać i postawić w temperaturze 18 stop. Przed podaniem zsiadłe mleko ochłodzić. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, dodać sól, ugotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do cebuli, przesmażyć. Ziemniaki odcedzić, utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Wykładać ziemniaki na talerze, pokrasić tłuszczem z cebulką i kiełbaską

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 12.05.2012 21:30
fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak