Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z wisniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 50 kg
cukier
jajko 1 sztuka
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z wisniami

Ciasto francuskie rozmrażamy. Wiśnie zasypujemy cukrem i odstawiamy.Ciasto kroimy na kwadraty.Na każdy kwadrat nakładamy lekko odsączone z soku wiśnie. Skłądamy na pół i zaklejamy starannie. Wierzch każdego ciasteczka nacinamy kilkukrotnie. Smarujemy jajkiem rozmąconym z odrobiną wody. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem,i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury podanej na opakowaniu ciasta około 20 minut. Najłatwiej stwierdzić czy ciasteczka sa już dobrze upieczone sprawdzając ich spód. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 25.10.2011 21:40
oczywiście wiśni ma być 50 dag a nie kg :)
IKrakowianka 23.10.2011 21:43
pyszności!!
kristof0111 23.10.2011 16:00
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak