Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrażamy. Wiśnie zasypujemy cukrem i odstawiamy.Ciasto kroimy na kwadraty.Na każdy kwadrat nakładamy lekko odsączone z soku wiśnie. Skłądamy na pół i zaklejamy starannie. Wierzch każdego ciasteczka nacinamy kilkukrotnie. Smarujemy jajkiem rozmąconym z odrobiną wody. Układamy na blasze wysmarowanej tłuszczem,i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury podanej na opakowaniu ciasta około 20 minut. Najłatwiej stwierdzić czy ciasteczka sa już dobrze upieczone sprawdzając ich spód. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kristof0111

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszności!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    oczywiście wiśni ma być 50 dag a nie kg :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !