Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miętowa nalewka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łodygi miety z liśćmi 20
spirytus 1 l
woda 1,5 l
cukier 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: miętowa nalewka

Nalewka miętowa idelanie nadaje się na trawienie, ból brzucha, a nawet kaca ;) Obrywamy liście z łodyg i zasypujemy je cukrem i zalewamy spirytusem na 3 doby. Po trzech dobach przesączamy, wyciskając przez gazę spirytus z liści mięty (sami zobaczycie ile jeszcze wyleci). Do takiej nalewki dolewamy wodę i już możemy sobie nalać pierwszy kieliszek :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.01.2014 21:12
wspaniała i pyszna !!!
Agnik 21.11.2011 10:35
rewelacja
Olaa 07.11.2011 09:24
super
Margo1 25.10.2011 07:33
piłam bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak