Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1,5kg
cukier 25dag
spirytus 200ml

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czerwonych porzeczek

Porzeczki przebrać, opłukać, oderwać od gałązek włożyć do słoja, przesypując cukrem. Słój szczelnie zamknąć i odstawić na miesiąc. Powstały syrop zlać, wstawić do lodówki a owoce w słoju zalać wódką i odstawić na 3tyg. Ekstrakt zlać do butelki, wymieszać z syropem, dolać spirytus i odstawić na 2 miesiące. Nalewkę pzrefiltrować przez gazę i odstawić na jeszcze 4 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 23.10.2011 17:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak