Sposób przygotowania

Śledzie nalezy namoczyw w zimnej wodzie przez około 1,5 h, a nastpenie osuszamy je. Filet śledziowy każdy z osobna opraszamy gorczyca . ogórki kisozne kroimy w tzw słupki, tak by nie wystawały za szerokość fileta śledziowego. Tak przygotowane zawijamy w ruloniki i za pomoca wykałaczki spinamy je. Wodę miesamy z wymienionymi przyprawami, zagotowujemy i ostudzamy. sledzie umieszcamy w słoiku i zalewamy wystudzona zalewą. Tak trzymamy je przez conajmniej 48 godzin. Nastepnie wykladamy na talerzyk itp. smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dziekuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię rolmopsy, ale sama jeszcze nie robiłam, chętnie wypróbuję:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ma imprezę świetne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    super do wódeczki :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    świetne , ja lubi,e bardzo
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    pyszniutkie są
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    znakomity przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !